Купусијада у знаку песме и домаће кухиње

Дводневна привредно-туристичка манифестација 17. Футошка купусијада почиње у петак, 28. октобра у Футогу у 12 часова у Основној школи „Мирослав Антић”, где ће бити приређена

„Мини-купусијада” за ђаке и предшколце. Они ће у програму „Маштовити купусићи” певати, рецитовати и цртати у част овогодишњег рода купуса, по којем је Футог надалеко познат.

У суботу је централна приредба. Програм почиње у 11 часова с бине постављене на платоу Културног центра „Младост”. Наступиће бројни народни и тамбурашки оркестри и познате народне певачице Нада Топчагић и Биљана Јефтић. Истовремено ће почети и кување купуса и сарми у око 50 казана дуж главне футошке улице, што ће, као и ранијих година, највише привући посетиоце „Купусијаде”. Проглашење најбољег кувара биће у 15 часова, када ће се изабрати и најтежа главица купуса.

У ресторану „Марина” у 10 часова почеће стручни скуп „Очувањем  традиције до развоја сеоских средина”, а у 14 је предвиђено да се посетиоцима обрати представник Организационог одбора и покровитеља манифестације – Града Новог Сада.

Организатори 17. „Футошке купусијаде” су тамошњи месна заједница, Културни центар „Младост”, Удружење „Футошки купус”, Пољопривредна школа с домом ученика и две основе школе, „Десанка Максимовић” и „Мирослав Антић”.

З. Д.

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести