КУРСЕВИ УДРУЖЕЊА „ПУТЕВИ ЕДУКАЦИЈЕ” ЗА ПРОСВЕТНЕ РАДНИКЕ Ентузијасти који брину о образовању

Удружење „Путеви едукације” организоваће семинар за директоре школа и осталих образовних делатника данас од 11 часова у Хотелу „Пупин”, Народних хероја 3.
а
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом биће представљени резултати испитивања потреба за стручним усавршавањем у основним и средњим школама Србије, а у истраживању је учествовало више од 200 директора основних и средњих школа.

– Веома је значајно укључити овакву размену мишљења на међусекторском нивоу, јер желимо да разумемо и адекватно одговоримо на изазове са којима се школе суочавају у свакодневном раду у погледу квалитетних програма стручног усавршавања – казао је један од оснивача тог удружења Милорад Јовић.

До сада је Удружење „Путеви едукације” реализовало неколико пројеката и бројних едукација, међу којима су семинари и видео обуке за наставнике. У оквиру пројекта Еразмус плус програма „Development of coaching skills for educators” упознали су просветне раднике са видео курсом „Модерна учионица 2.0 – Кофер вештина за сваког наставника”, који је одржан бесплатно, 28. септембра, као и 18. новембра, на онлајн вебинару путем Гугл Мит (Google Meet) платформе.

Свим заинтересованим наставницима курс је понудио практичне лекције и материјале који им омогућавају да унапреде своје вештине у области емоционалне интелигенције и коучинга. Интересовање за курс је било огромно, а за сада је више од 400 наставника успешно завршило обуку.

– Наша мисија је да променимо слику стручног усавршавања у образовању и да вратимо наставницима жељу и радост учења – рекао је Јовић. – Наши догађаји су прилика да покажемо како се кроз учење и рад на унапређењу сопствених вештина и компетенција долази до бољих резултата у учионици. Теме којима се бавимо су емоционална интелигенција, коучинг, решавање конфликата, лидерство, који су током врло специфичне школске године више него неопходни сваком наставнику како би се успешно носио са изазовима савремене образовне праксе. Потврде да је то заиста тако добијамо свакодневно од задовољних наставника који су завршили наш курс, који кажу да су им садржаји које су имали прилике да чују веома корисни и применљиви у пракси.

А. Чегар

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести