У школама више ПЕДАГОГА и ПСИХОЛОГА Дина Вучинић, чланица Градског већа за образовање: Имамо још планова за почетак школске године, надам се лепим вестима у септембру

Новосадске школе су највише страдале у олујама које су у јулу захватиле град. Све су спремне за почетак нове школске године, а које су то новине које очекују ђаке, наставнике и родитеље истакла је Дина Вучинић, чланица Градског већа за образовање у емисији "Разгледнице", на РТВ.
Дина Вучинић
Фото: Screenshot RTV1

-За мање од месец дана смо успели да санирамо све школе. У неким школама радови ће се одвијати мимо наставе. Најважније од свега је да смо успели да оспособимо школу "Десанка Максимовић", која је остала без крова. Потпуно смо санирали један део школе, биће спреман за ђаке прваке у четвртак са новим намештајем, подовима, зидовима. 

Вучинић се дотакла и састанка са Полицијском управом Нови Сад, који је организовао градоначелник Ђурић.

-Све школе ће имати припаднике полиције, што у цивилу што у униформама у близини школе. То ће бити покривено од 31. августа. На састанку смо видели шта смо све урадили, како можемо да се припремимо за све ситуације по питању безбедности. Новосадске школе имају више педагога и психолога, у зависности од броја ученика. Мислим да имамо сјајне и стручне људе који озбиљно раде. Имамо још неке планове за почетак школске године. Надам се да ћемо имати лепе вести у септембру. 

Фото: Screenshot RTV1

Она је додала да ће прве две недеље почетка школе бити тематске, а обрађиваће се "Врлине и вредности".

-То је добар начин да се стартује. Људи, родитељи, професори су крајем школске године постали збуњени, забринути. Не можемо да наставимо као да се ништа није десило- рекла је Дина и додала:

-Треба нам још нових школа. За ових 12 година имамо седам нових, модерних вртића, са капацитетима преко 200 места, али Нови Сад се развија и расте. Пошто та деца након вртића упишу школе, потребне су нам и ове школе. Град, након много година, почиње с изградњом нове школе на Југовићеву. Покрајинска влада би требало ове године да крене са изградњом нове школе "Милош Црњански". 

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести