Лето на Штранду уз богат програм за све генерације

НОВИ САД: Сплетом игара Културно-уметничког друштва из Угљевика (Република Српска) почела је манифестација „Зов равнице”, која ће, у организацији ветерничког „Великог кола”, у сарадњи с Градском управом за културу и „Градским зеленилом”, трајати четири дана.
Strand-BLU_0007a
Фото: Дневник (Б. Лучић)

Првог дана до свечаног отварања публику су забављали још певач Никола Зекић, КУД „Тарас Шевченко” из Ђурђева и КУД „Младен Стојановић” из Младенова, као и два плесна ансамбла „Арт денс” и „Дива”.

Пошто је заменица председника Градске управе за културу Зорица Шијак у вечерњим часовима фестивал „Зов равнице” прогласила и свечано отвореним, уследио је ватромет.

“Седми пут ова манифестација добија своје издање, а настала је управо када и Удружење „Велико коло””, рекао је оснивач Милан Веселиновић.

Фото: Дневник (Б. Лучић)

“Позивам суграђане да посете Штранд и у поподневним и вечерњим сатима уживају у песми и игри, али и занатским рукотворинама бројних излагача, који су своје производе изложили на околним штандовима.”

Овогодишња манифестација оборила је рекорд што се броја учесника тиче, јећ ће у четири дана бином продефиловати чак њих 2.100!

С. Савић

EUR/RSD 117.3374
Најновије вести