„Лидл” стиже на Лиман 4

Познати и Новосађанима све омиљенији трговински ланац “Лидл” купио је од Града Новог Сада парцелу на Лиману 4 у Улици Иве Андрића и то по почетној цена од 408.182.852 динара.
“Lidl” kupio od Grada parcelu na Limanu 4, u blizini Mornarice, a poznatiji je kao Depresija Foto: S.Šušnjević
Фото: “Лидл” купио од Града парцелу на Лиману 4, у близини Морнарице, а познатији је као Депресија Фото: С.Шушњевић

Ради се о земљишту које се налази на крају Лимана 4, у близини Морнарице, а познатији је као Депресија. Иначе, “Лидл” је јуче био једини учесник лицитације у Управи за грађевинско земљиште и инвестиције, а на купљеном плацу намерава да изгради објекат од 13.316 квадрата и тако настави да шири пословну мрежу супермаркета у нашем граду.

Грађевинске парцела број 7313/13 к.о. Нови Сад II, коју је “Лидл” купио површине је 6.341метара квадратних, а према плану генералне регулације Лимана са Универзитетским центром у Новом Саду плац је намењен за изградњу општеградског центра, што значи да намена објекта може да буде из домена трговине, угоститељства... Објекат може да има сутерен, приземље и два спрата, а свака етажа може да има по 4.439 квадрата. На локалитету постоји изграђена водоводна, канализациона и електроенергетска мрежа. Северно од парцеле, важећим планом, предвиђена је саобраћајница у оквиру заједничке блоковске површине која још није изграђена.

Фото: “Лидл” купио од Града парцелу на Лиману 4, у близини Морнарице, а познатији је као Депресија Фото:илустрација

Немачка компанија “Лидл” је од Града прво 2012. године излицитирала плац од 1,1 хектара на углу Булевара војводе Степе и Булевара Европе за 187 милиона динара, а 2017. године простор Расадника од 12.000 квадрата по цени од 233,4 милиона динара.    

Н. Х.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести