Малишани цртају, уче и друже се

Другу недељу “Новосадског БИГ дечијег лета 6” обележиће радионице у Спомен збирци Павла Бељанског, Музеју Војводине, Дечијем културном центру, едукативно-креативном центру “Шангрила”,

Француском институту и у приземљу тржног центра “БИГ”, као и програми у Адреналин парку “Земља чуда” и “Зумба Кид”.

Деца ће у Спомен збирци Павла Бељанског имати прилику да сазнају више о колекционару Стојану Аралици и његовој збирци уметничких дела, испричају своју причу на тему шта их асоцира на лето и насликају омиљени летњи доживљај. У Музеју Војводине имаће прилику да науче више о Доситеју Обрадовићу, славним војсковођама и ношњама Војводине и о томе како археолошки предмети стижу у музеј. Едукативно-креативни центар “Шангрила” упознаће малишане са открићима која су мењала свет, лепотама и тајнама космоса, стваралаштвом славног Пабла Пикаса и јапанског уметника Хокусаија. У дечијем културном центру малишани ће уживати у позоришним радионицама, а у Француском институту ће учити француски језик кроз игру и едукативне радионице. Уторком и четвртком у 18 часова биће приређен програм за децу и родитеље у приземљу тржног центра “БИГ” који ће обухватити перформансе циркуске трупе “Креативни погон”, радионице основне школе “Тврђава” и Дечијег културног центра и часова салсе за све присутне.

Списак свих радионица, сатница, начина за пријаву учешћа, цена дневне партиципације, као и информације о узрасту којем је наењен програм, доступни су на сајту novosadskodecijeleto.info.

Б. П.
 

EUR/RSD 117.3357
Најновије вести