Малишани по трећи пут китили "Јелку с поруком за Детелинару"

НОВИ САД: Више од 300 деце окупило се испред Робне куће на старој Детелинари поводом манифестације „Јелка с поруком за Детелинару”, која је организована трећи пут.
jelka kicenje
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Малишани из пет новосадских вртића, две основне и једне средње школе, уживали су у програму који је подразумевао кићење јелки и прављење украса с учитељицама и васпитачима и у спортским активностима. Јелке су биле украшене рециклираним или природним материјалима, а на крају програма деца су заједно с васпитачима и организаторима посадили осам јелки на осам локација на Детелинари.

Председник Удружења грађана „Нови Сад” Горан Бајшански је за наш лист навео да таквом манифестацијом желе да покрену омладину и децу да би својим украсима послали поруку за Детелинару, али и за Нови Сад.

Пре три године смо кренули да радимо с два вртића, а данас смо их окупили пет, као и две основне школе и једну средњу, и то је богатство које показује да радимо нешто добро и да чинимо нешто за нашу животну средину, с обзиром на то да ћемо свих осам јелки посадити овде на Детелинари, казао је Бајшански.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Учитељица седмог три разреда ОШ „Светозар Марковић Тоза” Биљана Бошњаковић на јучерашњу манифестацију довела је цело одељење, које је било, како је навела, веома нестрпљиво и узбуђено због кићења јелке.

Деци је то интересантно, они живе за то, а ми већ три недеље правимо и припремамо украсе за ову прилику, нагласила је наша саговорница.

Једна од ученица Жељана Лишић на Детелинару је дошла преко другарице која је волонтирала на прошлој манифестацији, а за „Дневник” истиче да је „Јелка с поруком за Делетинару” сјајна манифестација која треба чешће да се организује.

Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Веома је добро организовано и лепо је што могу сва деца да учествују, а ја ћу данас помагати млађој деци да шире своју креативност правећи украсе за јелку, казала је Жељана.

Како је додала, треба да буде више таквих акција па да деца, уместо што седе за компјутерима, више учествују у таквим активностима.

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.5833
Најновије вести