Милана Бурсаћ меси мини-куглофе с љубављу и инспирацијом

Сваки Новосађанин зна за најстарији моделиран колач на свету, за чије порекло се отима неколико земаља: Немачка, Италија, Француска, као и Аустрија. Реч је куглофу, сада већ традиционалном колачу који је већина Војвођана засигурно и окусила, али наши суграђани и гости нашег града тек испробавају мини-куглофе Милане Бурсаћ из Футога.
е
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

На „Инстаграм” профилу под називом „Куглоф Атеље” Милана нуди различите укусе мини-куглофа с уникатним декорацијама, а само позив је довољан и мини-куглоф иде ка вашој адреси.

Милана је пример да се од вољеног хобија може, осим позитивних коментара, зарадити и покоји динар. Наиме, она је још одмалена волела да прави колаче, да би прошле године у октобру одлучила да изненади брата за рођендан нечим креативним, а финим. Тада се родила идеја да му испече мини-куглофе, које је након тога декорисала и упаковала тако да јој нико није поверовао да је то она сама направила.

– Иако су то били моји први мини-куглофи, били су на одушевљење и за изглед и за укус – казала је наша саговорница. – Сви су се изненадили како то лепо изгледа те су испитивали где смо то купили. Нису тако лако поверовали да сам то баш ја направила, а касније је брат прокоментарисао да би требала да се више посветим томе. Дао ми је идеју, што сам предложила и мом супругу Предрагу, на шта је он само рекао: „Почни!”. 

Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Своје мини-куглофе Милана је први пут приказала прошле године на „Ноћном базару”, када је увидела да се Новосађанима они заиста свиђају, што јој је био додатни подстицај да своју љубав и занимацију претвори у „Куглоф атеље”. Милана сада прави 16 врсти мини-куглофа, од којих су четири стандардна, традиционална, која подразумевају суво воће, вишње, као и чоколаду, а који се најчешће свиђају онима мало старијима. С друге стране, модерније врсте, попут „ферера”, „сникерса”, „рафаела”, „баунтија” заузимају столове млађих генерација.

– У Новом Саду још нисам видела да ико прави мини-куглофе и мислим да је управо то оно што све заинтригира – казала је Милана Бурсаћ. – Од самог почетка, као и сада, најважније ми је било само да буде укусно и сада, иако је кратак период, имам већ неке сталне муштерије. То ми заиста даје наду да могу успети и доказ да радим добро, а сама сам се уверила у то да, када радиш оно што волиш, инспирација долази сама од себе.

Осим 16 различитих врста мини-куглофа, они се разликују и по занимљивој декорацији коју Милана осмисли, а која често подразумева суво воће, украсна срца и куглице, преливе различитих укуса, воће, као и мини-чоколадице. Због тога многи наручују декорисане мини-куглофе као поклон за драге особе, као и за разноразна славља. Уз чоколадно исписане речи „Волим те највише на целом свету” Новосађани поручују драгим особама оно најважније, а Милана Бурсаћ за „Дневник” истиче да се свима свиди преко фотографије, али да је укус ипак најважнији фактор због којег се исте муштерија наново јављају.

– До сада нисам имала ниједан лош коментар, али спремна сам на то јер је, наравно, и то могуће – казала је наша саговорница. – Изузетно ми је драго што увек од својих муштерија добијем повратну информацију, а најближи ми се смеју јер им је симпатично како се ја и даље веселим због било какве похвале. Ја с љубављу и великом инспирацијом направим сваки мини-куглоф, а као резултат тога ми је довољно само да су Новосађани задовољни слатком посластицом, која је за сад нешто јединствено у нашем граду. 

К. Ивковић Ивандекић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести