Милетићева до краја месеца у новом руху

Радови у улици Светозара Милетића, у делу од Јована Суботића до Трифковићевог трга, ових дана приводе се крају.
Miletićeva do kraja meseca u novom ruhu  Foto: R. Hadžić
Фото: Dnevnik.rs

Како смо сазнали из Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, та улица у центру града требала би добити крајњи изглед крајем месеца, јер је рок за завршетак радова 180 календарских дана. Извођач радова “Карин комерц МД” из Ветерника уведен је у посао 19. маја ове године, а како кажу, радови се одвијају у складу с динамиком и биће завршени у уговореном року. Након што улица у потпуности буде готова и саобраћај би дуж целе улице требао бити нормализован и пуштен у промет.

Како се наша екипа и сама уверила, радници у тој улици тренутно припремају терен за асфалтирање коловоза, а осим тога преостало им је да монтирају 14 конзолних фењера на фасаде објеката. Монтирању је претходило постављење подземне инсталације и разводних ормара, те су радови на осветљавању те улице у завршној фази, иако је део Милетићеве који се тренутно реновира   ових дана у мраку.

Коловоз у делу од Улице Јована Суботића до краја Трифковићевог трга  протезаће се у дужини од 210 метара и биће широк 5,5, а од Трифковићевог трга до Грчкошколске коловоз је ширине  3,5 и дужине 120 метара

Радници су изменили дотрајале кућне и сливничке прикључке и повезали их на колектор, те реконструисали крак водоводне мреже и повезали га на постојећи водовод. Коловоз који ће у делу од Улице Јована Суботића до краја Трифковићевог трга бити завршен ускоро, протезаће се у дужини од 210 метара и биће широк 5,5 метара. Такође, у првој фази, која је завршена у јулу, завршен је коловоз ширине 3,5 метара од Трифковићевог трга до Грчкошколске у дужини од 120 метара. Дуж целе улице изграђене су и пешачке стазе с обе стране. Уз помоћ попречног и подужног пада до сливника који су лоцирани ван коловоза ће се прикупљати вода и на тај начин обављати површинско одводњавање.

Радови су коштали близу 34 хиљаде динара, а новац су заједнички обезбедили Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције и Покрајинска управа за капитална улагања.

  В. Бијелић

arman
08.11.2017 • 17:51
To malo ulice za 180 dana? ! Ko postavlja ove rokove mora da je lud
EUR/RSD 118.5311
Најновије вести