Мирјану Стојшић и Горана Ћутића спојила љубав, па покренули бизнис

НОВИ САД: Да креативност и жеља за радом никада нису сувишни, доказује нам млади заљубљени пар Горан Ћутић и Мирјана Стојшић, који су чувену мађарску посластицу у наш град донели на нешто другачији начин.
n
Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Наиме, њих двоје праве и продају куртош колач филован чоколадом, шлагом и жељеним додацима, по цени од 250–300 динара. Прилику да пробају њихов већ наизглед примамљиви дезерт Новосађани су добили прошле године у Леденој шуми у Дунавском парку, а потом и на Новосадском ноћном базару. Баш ту, међу осталим штандовима за око нам је запало најпре то двоје симпатичних младих и вредних људи, који уз осмех и љубазност продају свој јединствен и, рекли бисмо, новосадски куртош колач.

Одмах смо желели да сазнамо како су почели свој мали бизнис, а Горан нам је открио да се идеја родила када је био на пословном путу у Темишвару, где је нешто слично видео на тамошњој градској манифестацији на којој се продавала храна.

Одушевио сам се након што сам пробао, па смо по мом повратку у Србију отишли у Косовску Митровицу по машину, вратили се и кренули по малим локалним вашарима, испричао нам је Ћутић на недавном Новосадском ноћном базару, нудећи нам један од њихових сласних колача, уз напомену да је у питању пуњени куртош колач.

То је, објађњава Горан, добро позната мађарска посластица, чије је тесто намотано на ваљку и испечено.

И Чеси праве нешто слично, али ово је наш куртош колач, пуњен и уваљан у црну чоколаду. Имамо пет основних варијанти – „киндер буено”, „вабана”, „вишња”, „рафаело” и „крисм кејк”, који има у себи плазма кекс с еурокремом и млеком. Поприлично слатка и калорична „бомба” од 300-400 грама (смех), вели наш саговорник.

Фото: Dnevnik (Filip Bakić)

Горан је, иначе, из Меленаца, али је студије електротехнике завршио у Новом Саду, где је и остао, а Мирјана је из Петроварадина и тренутно завршава Технолошки факултет. Обоје имају 27 године и живе заједно. Иако је запослен у ИТ сектору, Горан нам је открио да је одувек сањао о томе да оснује нешто своје, па на овај начин то и покушава да оствари.

Овај посао може бити уносан ако би се радио свакодневно, зато нам је и циљ да отворимо свој локал, а не само да продајемо по вашарима, казао је он.

Према његовим речима, продаја на Новосадском ноћном базару се лепо показала.

Хоће људи да пробају нашу посластицу, поготово клинци, који се посебно одушеве кад виде како изгледа. Имамо и „Инстаграм” и „Фејсбук” страницу „Куртош колач НС”, где људи могу да се информишу и контактирају с нама. Још увек не радимо доставе, али и то нам је у плану, мада смо отворени да изађемо у сусрет људима, поручио је Горан.

В. Бијелић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести