Млади стручњаци размењују знање

Учесици 10. међунродног конгреса судената медицине, који се одржава од 16. до 19. јула у нашем граду, посетили су Градску кућу. Примили су их заменик градоначелника Борко Илић

и члан Градског већа за здравство Золтан Хорват.

По Илићевим речима, Нови Сад је поново домаћин младим људима из целог света.

– Студенти Медицинског факултета су веома озбиљно и посвећено организовали овај догађај, који доприноси развоју науке и омладинског туризма и због тога смо им захвални – рекао је Илић. – Надам се да ће учешћем на конгресу студенти унапредити своје знање и да ће наставити вредно да раде и да се усавршавају јер су нам стручњаци у тој области веома важни.

Члан Градског већа за здравство Золтан Хорват истакао је да је значај конгреса у томе што омогућава размену знања и искустава о савременим достигнућима у медицини.

– Сведоци смо тога да се у Новом Саду сваки дан дешава нешто изузетно значајно, а једна од тих великих ствари је и овај конгрес – имамо госте, студенте биомедицине из читавог света – казао је Хорват. – То су будући научници, истраживачи и стручњаци на којима ће почивати наука, а верујем да ће међу њима бити и нобеловаца. Веома је важно да студенти, који пишу научноистраживачке радове, имају могућност да их презентују на научном скупу. Уверен сам у то да ће знања и искуства, која ће проистећи као резултат овог конгреса, допринети даљем напретку студената и развоју биомедицинских наука.

У нашем граду тренутно борави више од 150 студената медицине, стоматологије, фармације, ветерине и молекуларне биологије из Русије, Алжира, Белорусије, Босне и Херцеговине, Бразила, Бугарске, Грузије, Мађарске, Грчке, Немачке, Индонезије, Летоније, Литваније, Македоније, Молдавије, Црне Горе, Холандије, Пољске, Португала, Румуније, Словеније, Турске, Туниса, Египта, Украјине и Хрватске.

Н. Радман

 

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести