Мото Деда Мразови традиционално делили пакетиће

Мото Деда Мразови хитали су градом како би суботњи сунчани дан засијали још јаче, поделивши велики број пакетића штићеницима Дома за децу и омладину ометену у развоју у Ветенику и Свратишта за децу улице, затим деци у Дечјем селу у Сремској Каменици, као и малишанима у Дечјој болници.
1
Фото: Dnevnik.rs

Традиционална хуманитарна акција Мото Деда Мразови, која се одржава 15. пут, завршена је у “Леденој шуми” у Дунавском парку, где је Деда Мразове на двоточкашима, раширених руку дочекао велики број малишана.

- Поделили смо велики број поклона, који су садржали едукативне, плишане и друге играчке, али и пелене, прибор за хигијену, оделца за бебе и остале потрепштине, уз наравно незаобилазне слатке пакете – рекао је из Удружења моториста “Апостоли” Зоран Матић. – Прошле године нас је у центру дочекао велики број деце, те је мало било незгодно поделити све те пакетиће, па смо ове године одлучили да направимо велике пакетиће и сваки Деда Мраз је добио по један, а деца су вадила из пакетића слаткише, те је гужва изостала

Како нам је рекао наш саговорник, идеја да се организује оваква хуманитарна акција, потекла је од чланова Мото - удружења “Отписани”, а придружили су им се мото клубови “Хорда” и “Апостоли”.

Док су са Бачке стране, Деда Мразови летели на моторима, са оне стране “Дуге”, у Петроварадину,  Деда Мраз, заједно са својим помоћницима и ирвасом Рудолфом, на ватрогасном камиону, делио је новогодишње поклоне деци из социјално угрожених породица, које живе на Сремској страни. Добровољно ватрогасно друштво је, захваљујући прикупљеном новцу, који су скупили продајом различитих рукотворина кроз акцију “Мали ватрогасци с љубављу”, која се недавно одржала, успели да поделе  117 пакетића. Како је рекао председник Добровољног ватрогасног друштва Игор Сић. Градска управа за социјалну и дечју заштиту и Црвени крст Новог Сада су помогли да се подели око 60 пакетића. Деца су овом приликом обећала Деда Мразу да ће и они једног дана бити добровољни ватрогасци.

И. Миклоши

EUR/RSD 117.9464
Најновије вести