Мото Деда Мразови делили новогодишње пакетиће

Хуманитарна акција „Мото Деда Мраз” је успешно реализована13. годину заредом, а више од 150 Деда Мразова на моторима је обрадовало велики број малишана.

Одбијајући да буду класични, Мото Деда Мразови ове године нису ишли преко брда, брега и дебелог снега, а сунчано пролећно време је само измамило већи број деце на централне градске улице. Осим традиционалног окупљања на Тргу слободе, моторизовани Деда Мразови су обишли дечаке и девојчице у Дому за децу и омладину ометену у развоју у Ветернику, Дечјој болници и Свратишту за децу улице да би им уручили новогодишње пакетиће.

Како нам је рекао председник МК „Апостоли” Зоран Матић, укупно је сакупљено око 1.400 пакетића за најмлађе суграђане, а пошто не успеју сва деца да добију пакетиће, ове године је на Тргу слободе организована и представа Жељка Весељка.

– Да би сва деца била задовољна, ове године смо организовали новогодишњу представу, као посебно изненађење – рекао је Зоран Матић. – Надамо се да ће тај гест значити онима који нису успели да дођу до пакетића, а знамо да је за њих значајна и сама појава Деда Мразова на мотору.

Осим Деда Мразова, на Тргу слободе су биле присутне и Баба Мразице, које су делиле слаткише, али и саме добијале бомбоне од деце која су их одушевљено посматрала. Било је ту и фотографисања на мотору, да успомена остане трајнија. Препун центар града само је доказ колико је ова акција позната и колико малишана ужива, не само у поклонима, већ и у дружењу са бајкерима великог срца. 

У хуманитарној акцији „Мото Деда Мраз” учествују мото-клубови „Апостоли”, „Отписани” и „Хорда”, али и појединци који пожеле да се прикључе и тога дана обрадују новосадске малишане.

В. Павлов

 

EUR/RSD 118.0507
Најновије вести