На ФТН-у почела Међународна конференција о дизајну

Саветница градоначелника Новог Сада проф. др Маријана Дукић – Мијатовић присуствовала је отварању Међународне конференције о конструисању, обликовању и дизајну, која ће бити одржана од 6. до 8. јуна на Универзитету у Новом Саду.
1
Фото: градска кућа

Организатор Конференције је Факултет техничких наука, а циљ је да окупи истакнуте истраживаче и стручњаке са разних факултета, научних института и предузећа, омогући презентацију нових сазнања и понуди теоријски истражена и практично проверена решења за унапређење квалитета производа у машинству.

- Велика нам је част што се овако угледна конференција из области машинства одржава у нашем граду. Са Универзитетом, а посебно са Факултетом техничких наука, имамо одличну сарадњу, а тај факултет је, са професорима и кадровима које школује, у великој мери допринео да се наш град добро позиционира са светској инвестиционој мапи. Инвеститори нас препознају управо по квалитетној и високошколованој радној снази. Заједнички радимо на имплементацији стратешког пројекта изградње Научно-технолошког парка који ће донети општу корист. Пројекат се реализује у координацији Града, Републике, Покрајине и ФТН-а, а Нови Сад, као Омладинска престоница Европе, пројекцију будућег развоја заснива на младим суграђанима – нагласила је Маријана Дукић – Мијатовић.
Између осталих присутнима на отварању Конференције обратио се и декан ФТН-а проф. др Раде Дорословачки.

- Ова конференција као и многе друге које организује ФТН веома су значајне због размене знања и искустава, размене студената, а посебно због тога што је наш факултет интердисиплинаран – рекао је Дорословачки.

На конференцији ће бити презентовано 167 стручних радова, а аутори долазе из бројних земаља међу којима су Србија, Русија, САД, Мађарска, Хрватска, Италија, Бугарска, Русија, Ирак и Турска.

EUR/RSD 117.1743
Најновије вести