На Грожђебалу у Сремским Карловцима певају Сергеј Ћетковић, Бајага, „Фрајле”...

Популарна манифестација у славу грожђа и вина „Карловачка берба грожђа” биће у Сремским Карловцима одржана од 7. до 9. септембра, а публика ће ове године имати прилику да у оквиру музичког програма види позната имена домаће забавне музике, као што су „Фрајле”, Сергеј Ћетковић, те „Бајага и инструктори”.
grozdje
Фото: Dnevnik.rs

Следећи вишегодишњи концепт програма, локална самоуправа се постарала да и овог пута у забавном делу буде за сваког по нешто, уводећи и извесне новине.

Љубитељи народног стваралашта имаће прилику да виде културно-уметничка друштва из Сремских Карловаца, Новог Сада, Шапца, Беочина, Панчева и Буковца. Поштоваоци тамбурашке музике током Грожђебала уживаће у наступима ансамбала „Романса”, „Зоруле”, „Вилењаци”, оркестра Саве Вукосављева. Део тамбурашких ансамбала свираће с нове бине Улици патријарха Рајачића, чиме се број места за извођење програма повећава.

У преподневним сатима другог и трећег дана манифестације предвиђен је богат програм за малишане, а нису заборављени ни љубитељи ди-yеј звука, за које је последње две године резервисана бина у дворишту Музеја.  Ове године програм је допуњен позоришним комадима који ће се одигравати у Свечаној сали Карловачке гимназије. По речима председника општине Сремски Карловци Ненада Миленковића, локална самоуправа се на тај корак одлучила полазећи од чињенице да „Карловачка берба грожђа”, осим привредно-туристичког карактера, траба да има и културни и задовољи потребе публике за таквим садржајима. Тако ће у суботу на програму бити „Слике из живота владике Николаја Велимировића”, а у недељу монодрама „Живот је лото”.

Као и дуги низ година пре, уочи манифестације у Завичајној збирци Сремски Карловци биће отворена изложба вина карловачких винара, а након тога у најстаријој српској гимназији одржан концерт хора Епархије сремске „Свети Николај”.  

З. Мл.

EUR/RSD 117.5754
Најновије вести