На јавном увиду до 4. новембра: Нацрт одлуке о изменама Просторног плана општине

Нацрт Одлуке о изменама и допунама Просторног плана општине Сремски Карловци, који се односи на подручје где се налази циглана, на јавном увиду је до 4. новембра.
11-uvid
Фото: ФБ група „Заштитимо карловачке винограде”

Како кажу надлежни у карловачкој општини, због великог интересовања виноградара и винара из тог краја, будући да се изменама предвиђа проширење зоне за експлоатацију сировина за потребе рада циглане за близу 74 хектара, нацрт ће бити на јавном увиду 30 дана, уместо 15, што је пракса када се по скраћеном поступку ради промене планских докумената.

Текстуални и графички део нацрта Одлуке о изменама Просторног плана и извештај о стартешкој процени утицаја на животну средину изложени су у аналогној форми у Одељењу за просторно планирање, урбанизам и имовинско-правне послове, у згради Магистрата, Трг Бранка Радичевића 1, радним данима од 8 до 14 сати.

У дигиталном облику материјал се може погледати на званичној интернет страници карловачке општине сремскикарловци.рс - документа-урбанизам-јавни увид.

Примедбе у писаној форми треба доставити поменутом Одељењу преко општинске писарнице на Тргу Бранка Радичевића 1 или путем имејл адресе: урбанизам­сремски-карловци-орг.рс са захтевом за потврду пријема мејла, закључно са 4. новембром.

Јавна презентација нацрта биће одржана 20. октобра у 13 сати у скупштинској сали Магистрата, уз поштовање епидемиолошких мера, а седница комисије за јавни увид биће 17. новембра у исто време и на истом месту. У току те седнице подносиоци примедби имаће прилику да образложе своје замерке обрађивачу плана.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести