На Сајлову нови путеви и водоводна мрежа

Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић обишли су насеље Сајлово где је у току уређење саобраћајних површина и изградња секундарне водоводне мреже.
1
Фото: Grad Novi Sad

Пројектном документацијом обухваћено је уређење 13,4 км саобраћајница, односно 38 улица у насељу Сајлово, а сама реализација биће изведена у две фазе.

„Град Нови Сад спроводи политику равномерног развоја града и улагања у комуналну инфраструктуру. Данас смо на Сајлову где се изводе радови на уређењу саобраћајних површина који прате динамику коју спроводи ЈКП „Водовод и канализација“. У првој фази на изградњи водоводне и канализационе мреже опредељено је 65 милиона динара за реконструкцију 7 км водоводне мреже, а након тога се изводе радови на уређењу саобраћајних површина и планирано је асфалтирање 13 улица. Извођач радова је „Пут-инвест“ ДОО Нови Сад, а уговорена вредност је близу 132 милиона динара. Планирани рок за завршетак радова је 240 календарских дана тј. септембар ове године. У другој фази планира се асфалтирање још 25 улица што је око  9 км саобраћајница, и тиме ће све улице у насељу Сајлово имати асфалт и биће решен проблем одвођења атмосферских вода. Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2020. годину за другу фазу радова предвиђено је 300 милиона динара“, рекао је Владимир Стојковић.

Фото: Grad Novi Sad

У првој фази, која је тренутно у току, планирано је асфалтирање 13 улица односно 4,2 км саобраћајница у постојећој регулацији, а сем коловоза предвиђено је и уређење банкина, као и решавање одвођења атмосферских вода са саобраћајних површина. Биће постављена потребна вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација, као и успоривачи брзине, ради умирења саобраћаја. Улице које ће бити уређене у првој фази су: Саве Јосића, Николе Симића, Драгана Бандића, Милана Јанића, Синише Лаушева, Сајлово 10, Сајлово 11, Сајлово 12, Сајлово 20, Сајлово 22, Сајлово 23, Сајлово 34, Сајлово 38.

Председник Месне заједнице Сајлово Дејан Латиновић захвалио се градоначелнику Вучевићу и градској управи који су препознала значај улагања у њиховом насељу протеклих осам година.

У периоду од 2013. године до данас Град Нови Сад континуирано улаже у комунално уређење насеља Сајлово, и уложено је укупно 504,8 милиона динара, а у 2020. години опредељено је 300 милиона динара за уређење улица II фазе, као и 30 милиона динара за партерно уређење око објекта културне станице „Сајлово“ у оквиру пројекта Европска престоница културе.

Фото: Grad Novi Sad

EUR/RSD 117.1921
Најновије вести