Најбољи на билбордима: Мешовити хор Јовине гимназије

НОВИ САД: Мешовити хор Гимназије „Јован Јовановић Змај” ни у протеклој школској години није знао за реч неуспех.
j
Фото: Promo

Освојили су прво место на Републичком такмичењу средњошколских хорова, шеснаесто у низу. Шеснаест година без премца су у својој категорији, иако се састав хора из године у годину мења јер једни ученици долазе, а други завршавају Гимназију. Диригент хора Јован Травица успешно одабира нове чланове хора, који настављају оно што су њихови претходници започели  Због тога су четири године заредом представљени на билбордима у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим”.

Када сам дошао овде, то су биле неке већ уходане стазе и колико сам могао, трудио сам се да то унапредим, каже Јован Травица. Ђаке у хору, додаје, окупља љубав према певању, али и љубав према дружењу и заједничким путовањима.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 43 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено готово 300 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор овог пројекта и ове године је Ерсте банка, а партнер у реализацији Омладинска престоница Европе - ОПЕНС 2019.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

EUR/RSD 117.5923
Најновије вести