НАЈБОЉИ НА БИЛБОРДИМА: Ученици Гимназије „Јован Јовановић Змај”

Ученици Гимназије „Јован Јовановић Змај” у 2018. години остварили су значајне успехе на такмичењима из српског језика, језичке културе и писма. У години за нама на билбордима се, захваљујући тим успесима, нашло шесторо ђака.
1
Фото: Учим + Знам = Вредим

Бранислав Веселиновић освојио је две значајне награде – другу награду на Књижевној олимпијади средњих школа и трећу на Републичком  такмичењу из српског језика и језичке културе. Тамара Драшковић освојила је трећу награду на Књижевној олимпијади средњих школа, Милован Миловановић трећу награду на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, као и Соња Парабуцки, која је трећу награду освојила на државном такмичењу из граматике.

– У граматици се мењају правила, па се често изнервирам док гледам различите емисије, укључујући и Дневник, када чујем граматичке грешке. Трудим се да не исправљам другаре када погреше у изражавању, али некад не могу да оћутим – каже Соња Парабуцки.

Теодора Станишић освојила је другу награду на Књижевној олимпијади средњих школа. То је други пут да се нашла на билборду јер је пре четири године била чланица екипе ОШ „Жарко Зрењанин” која је победила на Математичкој олимпијади.

– Омиљени писац ми је Иво Андрић. У будућности бих волела да се бавим математиком, мада волим и језике па ћу још видети – наводи Теодора.

Василије Павлов освојио је прву награду на међународном конкурсу „Светосавље и наше доба” за калиграфију.

– Моја професорка српске књижевности је држала секцију из калиграфије и ја сам одлучио да се придружим – рекао је Василије. – Рад сам припремао довољно дуго, тако да ме је ова награда прилично обрадовала.

Пројекат „Учим + Знам = Вредим”, који реализује Удружење за промоцију друштвене одговорности, настављен је и ове године. На 42 локације у Новом Саду и Сремским Карловцима постављени су нови билборди. На њима је представљено више од 200 ученика основних и средњих школа који су у протеклој школској години остварили најзначајније успехе на такмичењима из области науке и уметности на домаћој и међународној сцени.

Генерални спонзор пројекта и ове године је Ерсте банка.

У сарадњи с Удружењем за промоцију друштвене одговорности, „Дневник” ће у наредним данима представљати лауреате пројекта „Учим + Знам = Вредим”, уз њихове кратке изјаве.

 

EUR/RSD 117.2018
Најновије вести