Најмлађи карловачки спортски клуб напунио годину

Најмлађи карловачки спортски клуб, Кајак-кану клуб „Стари Дунав”, прво удружење под окриљем Спортског савеза и уопште у Сремским Карловцима које негује неки спорт на води, у првој години постојања освојио је и прве медаље. Бронзом су се на државном првенству у Бачкој Паланци 29. августа окитили деветогодишњаци Лука Митровић и Ведран Булатовић возећи двосед.
e
Фото: Приватна архива

Годишњицу постојања мали кануисти и кајакши обележили су 15. септембра скромно, у складу с мерама заштите због епидемије коронавируса.

Њихов тренер Миленко Георгијевић каже да су деца тренирала читаво лето и да су им набављени нови чамци. У тренажни процес уклучила се и Миленкова кћерка, некадашња кајакашица Ивана Георгијевић.

– Добили смо термин за салу у Соколском дому, где можемо да радимо када због временских услова није могуће изводити тренинг напољу – каже Миленко Георгијевић. – За то захвалност дугујемо Спортском савезу општине. Тај потез нам значи чак и више од новчане помоћи.

Број чланова клуба с прошлогодишњих осам у старту, попео се на 15, да би сада, због ситуације с коронавирусом, дванаесторо деце долазило на тренинге.

Зорица Милосављевић

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести