Нема више дивље депоније у Петроварадину

Радници ЈКП „Чистоћа“ у сарадњи с ЈКП „Водовод и канализација“ и ЈП „Воде Војводине“ крајем фебруара очистили су велику дивљу депонију у Петроварадину уз обалу Роковог потока, у близини Садова и најавили да ће бити постављена рампа како би се спречио прилаз возилима и истоварање смећа.
Ф. Бакић/Милош Вучевић у Петроварадину
Фото: Ф. Бакић/Милош Вучевић у Петроварадину

Становници Петероварадина често су указивали на тај проблем, па је депонија до сада неколико пута уклањана, уз апел из „Чистоће“ да несавесни грађани више не одлажу грађевински шут, стари намештај, неисправне електричне уређаје и сличан кабасти отпад. Нажалост, досадашње молбе углавном нису уродиле плодом. Због тога је наша екипа проверила да ли се свест грађана променила након што је више стотина кубика смеђа однето из тог дела Петроварадина.

За разлику од пре два месеца када су хрпе отпада биле видљиве из даљине, нова слика је потпуно другачија. На прилазу путу, који води дуж обале Роковог потока, налази се табла с обавештењем да је забрањено бацање смећа, иако рампа још увек није постављена. На месту где смо претходног пута затекли грађевински шут, тик уз обалу Роковог потока, сада је никла трава, а земљани пут који води уз Дунав је потпуно чист. Да ли је то резултат слабијег кретања због ванредног стања или су грађани схватили да бацањем смећа на сваком ћошку загађују околину и чине свој кварт ружнијим, не знамо, али се надамо да ће тај део Петроварадина остати чист.       

С. К-ч

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести