Нова јавна расвета у три градске школе

Набавка и уградња нове јавне расвете у три школе у Новом Саду коштаће Градску управу за грађевинско земљиште мало више од 13,6 милиона динара, с ПДВ-ом, а уговор је закључен с новосадским фирмама „Инвест-инжењеринг” и „AB & CO Geosystems”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Реч је о основним школама „Вук Караџић” и „Иван Гундулић”, као и средњој „Светозар Милетић”, а радови би требало да буду завршени најкасније за четири месеца, односно 120 календарских дана.

Пројектом, који је урадила фирма „ЕТГ инжењеринг” из Бачке Паланке, предвиђене су укупно 52 светиљке на 40 стубова. Реч је о ЛЕД-светиљкама и пројекторима, који ће бити монтирани на челичне стубове, а, како је у тендерској документацији наведено, укупна дужина трасе јавног осветљења је 940 метара.

У Основној школи „Вук Караџић” на Салајци планирано је десет пројектора с по 80 ЛЕД-извора, као и 17 светиљки, који ће бити монтирани на 21 стуб висине пет и десет метара. Иначе, интересантно је да се настава у тој осмолетки од септембра одвија у једној смени, будући да је та школа, заједно с још две у Новом Саду, део пилот-пројекта Министарства просвете у којем учествује око 200 основних школа у Србији.

Четири пројектора и девет светиљки биће монтирано на 11 стубова, висине пет и десет метара, у ОШ „Иван Гундулић” на Подбари, док је у Средњој школи „Светозар Милетић” на осам челичних стубова планирано осам пројектора и четири светиљке.

Ј. Вукашиновић

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести