Нове тезге и инфо-центар за промоцију града

Туристичка организација града Новог Сада (ТОНС) планирала је да током ове године набави тезге за потребе промоције, као и за манифестације и друге догађаје који се одржавају у Новом Саду, за шта је у градском буџету предвиђено 6,6 милиона динара.
 Info-centar treba da bude blizu Katedrale foto: Dnevnik.rs
Фото: Инфо-центар треба да буде близу Катедрале фото: Дневник.рс

С обзиром на то да су тезге које има Градска управа за привреду дотрајале, планирано је да се оне замене новим и да њима управља ТОНС. Такође, планирано је да се ове године набави монтажно-демонтажни објекат инфо-центра ТОНС-а, а Град је за то издвојио три милиона динара.

Објекат ће служити и за промоцију програма и дешавања у оквиру Европске престонице културе 2021. и 2022. године

„Тај пројекат ће бити реализован у сарадњи с ОПЕНС-ом, да би се промовисала туристичка понуда града, али и програми који су планирани у оквиру Омладинске престонице Европе 2019. и 2020. Године“, потврдио је директор ТОНС-а Бранислав Кнежевић. „Након тога, објекат ће служити и за промоцију програма и дешавања у оквиру Европске престонице културе 2021. и 2022. године.“

Објекат ће, по плану, бити постављен у самом центру града, у близини Катедрале, да би посетиоци и туристи могли лако доћи до свих информација о туристичкој понуди Новог Сада и околине.

„Наша сарадња с Туристичком организацијом града Новог Сада траје већ две-три године па ћемо у том објекту заједнички спроводити активности, информисати људе, а на тај начин ћемо га и брендирати“,  објаснио је координатор Омладинског савеза удружења „ОПЕНС 2019“ Вукашин Гроздановић. „Значајно је да инфо-центар буде у самом центру дешавања, а постављање можемо очекивати од пролећа. Потребно је време за разматрање свих услова да би објекат био функционалан и трајан, изгледао лепо и да не буде ван контекста свега што се налази у центру, а да буде и занимљив, младалачки и примамљив свима који га посете у жељи за информацијама.“

Б. Павковић

EUR/RSD 117.7330
Најновије вести