Нови Сад данас дочекује нову генерацију ђака првака

НОВИ САД: Будући прваци, њих 207, окупили су се данас у дворишту Основне школе "Никола Тесла" где су упознали своје учитеље и другаре из одељења.
n
Фото: novisad.rs

Пријем је организован без приредбе, у складу са епидемиолошким мерама, а том приликом присутне је поздравио заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић. Он је првацима пожелео срећан почетак школовања и да им ђачко доба буде лепо искуство које ће памтити целог живота.

Сваког септембра са радошћу дочекујемо нову генерацију ђака првака. Ове године, у школе са територије Новог Сада уписано је 4039 првака чији родитељи неће морати да издвајају средства за куповину уџбеника, јер је Град и ове године за ту намену обезбедио 27.160.000 динара. Ова мера је само један од начина на који Град Нови Сад брине о породицама са децом, као и о унапређењу образовног система у шта смо уложили 6,2 милијарде динара што је готово четвртина градског буџета, изјавио је Ђурић и додао:

- Важно нам је да свим новосадским ученицима обезбедимо добре услове школовања, трудимо се да равномерно инвестирамо у све делове града, а у школу „Никола Тесла“ од 2015. године уложили смо 161.916.324,33 динара, како би 1419 ученика, у безбедним и савременим условима проводило школске дане.

Директор ОШ "Никола Тесла" Игор Милићевић се захвалио представницима Града на континуираном улагању у школу захваљујући којем је реализована енергетска санација објекта, замењене су школске клупе и столице и урађени други потребни радови у школи. Он је рекао да су запослени спремни за нову школску годину и да у складу са прописаним мерама Министарства образовања крећу са наставом, по првом моделу непосредног рада у школи.

На пријему првака деци су подељени уџбеници за први разред које је обезбедио Град Нови Сад, а школа је обезбедила мајице у различитим бојама за свако одељење ради лакшег распознавања у првим данима школе.

EUR/RSD 117.2028
Најновије вести