Нови Сад посетили туристи из 40 земаља света

Промоција Новог Сада на сајмовима туризма широм света, али и путем великих манифестација попут Егзита, утицала је на привлачење великог броја туриста. По подацима Републичког завода за статистику, од јануара до краја маја ове године у Новом Саду је боравило 76.808 туриста, што представља пораст од 9,1 одсто у односу на исти период лане.
y
Фото: Dnevnik.rs

За то врeме било је 160.154 ноћења, што је 27,7 одсто више, а највећи број, готово 100.000, остварили су туристи из иностранства. На основу података добијених из 23 хотела и шест других објеката за смештај, током маја највећи број туриста који су посетили наш град је било из Србије, затим из Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Немачке, Мађарске, Македоније, Црне Горе и Пољске, али и из далеких земаља попут Кине, САД и Аустралије.

У првих пет месеци инфо-центар Туристичке организације града Новог Сада посетило је 1.988 туриста, а највише су се распитивали посетиоци из Турске, затим Кине, Немачке, Русије, Хрватске, Израела, Француске, Словеније, Шпаније, САД. Интересантрно је да је Нови Сад у мају угостио туристе из Пакистана, Индије, Перуа, Колумбије, Уругваја, Јужне Кореје. Наравно, промоција Новог Сада као туристичке дестинације одвија се и путем друштвених мрежа, а највећи број посета долази из Србије и земаља региона.

Интернет сајт www.novisad.travel највише су претраживали заинтересовани из Србије и региона, али забележен је и велики број посета из Кине, који је у појединим месецима износио чак четвртину укупног броја посета на сајту. Осим Кинеза, сајт су претраживали и Руси, Немци, Мађари, Британци, Аустралијанци и Французи. 

С. К-ч

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести