Нови Сад све привлачнија туристичка дестинација

По подацима Републичког завода за статистику, у Новом Саду је у периоду јануар–октобар боравило 179.379 туриста, што представља пораст од 8,4 одсто у односу на исти период претходне године.
Novi Sad, centar, restitucija, Tanurdžićeva palata Foto: Dnevnik.rs/arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Од тога је страних туриста било 116.739, што је пораст од 14,4 одсто. По истом извору, у периоду јануар–октобар 2018. године укупно је остварено 379.591 ноћење. Број ноћења туриста је током првих десет месеци ове године премашен у односу на претходну, када је износио 367.569, напомињу у Туристичкој организацији Новог Сада.

По истом извору, у октобру је у Новом Саду укупно боравило 22.693 туриста, што представља пораст у односу на октобар претходне године од 7,3 одсто. У октобру је укупно остварено 42.742 ноћења, што је 9,1 одсто више него у истом месецу лане.

На основу података добијених од 25 хотела и пет других објеката за смештај у Новом Саду, највише ноћења у октобру остварили су туристи из Србије, затим из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније, Кине, Руске Федерације, Немачке, Шпаније, Македоније, Грчке. Прве три ваневропске земље по броју ноћења туриста су Кина, САД и Аустралија.

Инфо-центре Туристичке организације Новог Сада  од јануара до октобра ове године посетило је око 5.200 туриста, од тога 4.777 страних и 405 домаћих. Највећи број странаца који су ушли у наше инфо-центре у том периоду, пореклом је из Немачке, затим Кине, Турске, Русије, Француске, Шпаније, Велике Британије, Хрватске, САД и Израела. Интересантно је споменути и то да су наш град током октобра посетили и гости из Индије, с Филипина, из Бразила и Аргентине.

Туристичка организација Новог Сада започела је кампању „Зимска фантазија” током које ће се моћи пратити шта све очекује грађане и посетиоце у Новом Саду током ове зиме. Б. П.

EUR/RSD 117.5759
Најновије вести