НС велико градилиште: Топлана и Пут "кроје" нове путање

НОВИ САД: Осим што радници вредно зидају вишеспратнице и граде небодере, нове важне објекте, наш град је практично постао отворено градилиште па се возачи ових дана упуштају у праву авантуру када седају у своје аутомобиле.
radovi ns ulice
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Замене и поправке цеви и вреловода, асфалтирање и крпљење улица сваким даном су масовнија слика у граду те су многе улице затворене, а сви возачи принуђени су због тога да мењају своје путање и иду околним путевима да би стигли до центра или периферије града.

То успорава не само возаче већ и шетаче, бициклисте, али и суграђане који се до одређених делова града возе аутобусима. Градске линије мењају своје маршруте, а неинформисани грађани се возе станицу-две дуже него што су планирали.

Радници Јавног комуналног предузећа „Новосадска топлана” ових дана копају у блоку Трга Ференца Фехера и улица Максима Горког, Јована Ђорђевића, Владике Платона и Полит-Десанчића.

Стражиловска улица није проходна због радова у тој, али и улицама Војвођанских бригада, Милете Јакшића, Мирослава Антића и Жарка Зрењанина.

Станари Подбаре обилазе радове у Алмашкој и Улици Павла Стаматовића, али и у блоку Косовске и улица Милована Глишића, Александра Тишме, Гимназијске, Даничићеве и Златне греде.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

На Роткварији се ради у блоку улица Арсе Теодоровића, Масарикове и Лукијана Мушицког.

Сви који иду ка Детелинари, затећи ће раднике „Топлане” у блоку улица Јанка Чмелика, Милете Протића и Бошка Вребалова, као и у блоку улица Јанка Веселиновића, Илије Бирчанина и Корнелија Станковића.

Мењају се цеви и у Улици Новосадског сајма, на Булевару ослобођења до раскрснице с Улицом Пап Павла, на Булевару војводе Степе, као и на Булевару цара Лазара од броја 69 до 71. У Сремским Карловцима у току су радови у близини топлане „Дудара”.

Нема предаха ни за екипе ЈКП „Пут“. У оквиру редовног одржавања саобраћајница недавно је завршено пресвлачење коловоза у Омладинској улици, Улици Омладинске радне акције и Клисанском путу на Клиси, где су у току завршни радови на уређењу банкина. Осим ових улица, на Клиси су у претходном периоду завршене и Бечејска, Босутска, Тителска, Велебитска и Стевана Вукмировића Чике.

По речима Биљане Ћубић, задужене у том предузећу за односе с јавношћу, у Улици Доње Сајлово, која је нов асфалтни слој добила пре десетак дана, израђују се успоривачи брзине – лежећи полицајци, док у  непосредној близини, у Улици Јове Вучерића, једна грађевинска екипа изводи припремне радове за пресвлачење новим асфалтом.

На Тргу Ференца Фехера и у Улици Новосадског сајма у току су и радови на затварању раскопаних јавних површина, након што је свој део посла завршила „Новосадска топлана“.

Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Поменути радови одвијаће се у наредне две-три седмице.

Наша саговорница каже да је коловоз пресвучен у неколико улица: Бањалучкој, Смедеревској, делу Улице Бранка Ћопића, а у плану је и асфалтирање Улице Жикице Јовановића Шпанца.

У Ветернику је у току припрема и стругање оштећеног коловоза у Школској улици, након чега ће се наредних дана поставити нови слој. Током претходне три недеље, нови асфалт добиле су и ветерничке улице Краља Петра I, Петра Кочића, Томе Максимовића и Спортска, истиче Биљана Ћубић.

У Футогу је завршено асфалтирање Партизанске улице и Улице Бранка Радичевића, а у јулу су нови асфалт добиле и Фрушкогорска, Рибарска и Улица Реље Савића.

Што се тиче постављања семафорске сигнализације, Биљана Ћубић каже да је на углу Бате Бркића и Сељачких буна завршено пре планираног рока.

Од надлежних органа у наредном периоду очекујемо пуштање жутог трепћућег светла у пробном режиму рада, које већ функционише на Булевару Европе, код касарне и на Булевару цара Лазара, поручује наша саговорница.

С. Савић

В. Бијелић

EUR/RSD 118.4071
Најновије вести