Нови Сад завејан али се полако рашчишћава (ФОТО)

Нови талас снега који безмало 24 часа без престанка пада над Новим Садом је поприлично завејао град који је под дебелим слојем снежног покривача али га ипак није потпуно паралисао јер надлежне зимске службе чине све што је у њиховој моћи да обезбеде колико-толико нормално функционисање.
sneg novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

На територији Новог Сада у току ноћи је пало 30 центиметара новог снега, а на сремској страни, подно Фрушке горе, и до 55 центиметара.

Сва расположива возила и машине за чишћење снега су од јуче непрестано на терену и коловози најважнијих саобраћајница су проходни, мада и на њима још има угаженог снега који због клизавости ствара проблеме у вожњи, због чега се саветује појачан опрез.

Поготово ако се има у виду да су и расположива паркинг места у граду једнако завејана и да је налажење слободног паркинга данас тешка мисија.

С друге стране, у мањим улицама и на ободима града је ситуација далеко тежа, тако да је, без преке потребе, данас најпаметније оставити аутомобил на паркингу и ићи пешке.

Фото: Dnevnik.rs

Међутим, ни ту ситуација није ружичаста јер, упркос бројним радницима "Чистоће" и "Зеленила", који се труде да пешачке стазе и прелазе учине што је могуће проходнијим, тротоари су у великој мери и даље завејани и своде се на уске стазе угаженог снега на којима је често мука мимоићи се са неким ко вам долази из супротног смера.

Фото: Dnevnik.rs

Срећом, снег који пада је сув и нема леда, тако да тротоари данас нису јако клизави, али се ипак саветује повећана опрезност, поготово старијим особама.

Фото: Dnevnik.rs

Стање је најбоље у улицама чије фасаде обилују локалима, чији су запослени од раног јутра озбиљно прионули на рашчишћавање и посипање сољу, тако да се на тим местима најлакше пролази довољно широким тротоарима, док је пролазак поред градилишта или затворених и запуштенох локала које нико не одржава права авантура...

Фото: Dnevnik.rs

Такође, и станари већине стамбених зграда нису ствари препуштали случају, па су се неки од њих заиста најозбиљније потрудили да својим комшијама али и свим суграђанима који туда пролазе олакшају живот.

Неку од њих су чак и симболично забадали метле у гомилу снега склоњеног са пролаза, као мали симбол победе над падавинама и позив да је сада време за заслуженоокрепљење топилим чајем...

Е. Д.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести