Новопостављени семафор у Ветернику на трептачу

Новопостављени семафор на раскрсници Новосадског пута и Улице Соње Маринковић у Ветернику од данас је у пробном раду- на трептачу
Novosadski put u Veterniku Foto: privatna arhiva
Фото: Новосадски пут у Ветернику Фото: приватна архива

Завршени су радови на постављању семафора на раскрсници Новосадског пута и Улице Соње Маринковић у Ветернику, и од данас, тај семафор је у пробном раду, односно на трептачу, саопштила је Градска управа за грађевинско земљиште и инвестиције.

Када истекне пробни режим и исходује се употребна дозвола, семафор ће бити пуштен у редован рад. Основна потреба за семафоризовањем ове раскрснице је омогућавање безбедног преласка пешака и бициклиста преко веома фреквентног државног пута 4. реда број 12.

Како би се што мање реметили токови возила која се крећу Новосадским путем, предвиђен је детекторски систем рада новопостављеног семафора. Детекторска најава возила из Улице Соње Маринковић обављаће се преко индуктивне петље, док ће пешаци притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза.

Поред постављања саобраћајне сигнализације, на предметној раскрсници извршени су и грађевински радови. Формирани су пешачки и бициклистички прилази коловозу, као и прелаз преко разделног острва.

Укупна вредност свих изведених радова на изградњи саобраћајних површина и семафора на предметној локацији је 11,5 милиона динара, кажу из  Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције.

 

EUR/RSD 117.5803
Најновије вести