Новопостављени семафор у Ветернику у понедељак почиње са редовним радом

Новопостављени семафор на раскрсници Новосадског пута и Улице Соње Маринковић у Ветернику почеће са редовним радом у понедељак, 31. августа, а након што је био на жутом трептачу.
semafor
Фото: Град Нови Сад

Семафор ће са редовним радом почети у 10 часова.

 Постављањем семафора на овој раскрсници омогућено је безбедније и ефикасније одвијање саобраћаја, с обзиром на то да постављени тастери и посебно обележена петља утичу на лакше кретање возила, а нарочито на безбеднији прелазак пешака и бициклиста преко врло фреквентне саобраћајнице.

 "Важно је напоменути да ће семафор на предметном локалитету од понедељка радити у детекторском режиму рада, што значи да ће пешаци само притиском на тастер омогућити појаву зеленог светла и обезбедити сигуран прелазак преко коловоза. Возачи који долазе из правца Улице Соње Маринковић, заустављањем на посебно обележеној црвеној линији најављују свој захтев, чиме уређај на стубу семафора детектује возило и покреће процес промене светлосне сигнализације за безбедан пролаз возила", наводе у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције.                               

У Управи апелују на све возаче да додатно обрате пажњу на новопостављену саобраћајну сигнализацију.

Miki
30.08.2020 • 22:36
Super je semafor, ali sta cemo sa promlemima huligana i bespravnom gradnjom u veterniku, to nikoga ne zanima
EUR/RSD 117.5584
Најновије вести