НОВОСАДСКИ ОМЛАДИНЦИ НАЈБОЉИ на Државном такмичењу у пружању прве помоћи!

БЕОГРАД: Државно такмичење у пружању прве помоћи, најмасовнија манифестација Црвеног крста Србије, одржана је у суботу у Београду, на више локација у оквиру Студентског града на Новом Београду.
2
Фото: Црвени крст Новог Сада

Такмичење у реалистичком приказивању повреда, обољења и стања одржанo је дан раније, у петак 15. септембра 2023. године у седишту Црвеног крста Србије, а екипа омладине заузела је прво место у конкуренцији 15 екипa, саопштио је Црвени крст Новог Сада.

Екипа подмлатка заузела је 3. место у конкуренцији 15 екипa, иза првопласиране Сремске Митровице и другопласиране екипе из Грачанице.

У конкуренцији реалистичког приказивања повреда, обољења и стања екипа Црвеног крста Новог Сада заузела је 9. место у конкуренцији 14 екипa.

Фото: Црвени крст Новог Сада

Црвени крст Новог Сада – Градску организацију на овом такмичењу представљали су омладинци: Филип Михајловић, Елена Тривунџа, Милица Жагар, Сара Црнић, Филип Михајловић и Марија Савановић, инструктор Александра Милић; подмлада: Петар Петрушић, Владислава Добрић, Матеја Јовановић, Небојша Миличић, Софија Угљешић и Милица Петровић, инструктор Филип Михајловић; екипу реалистичког приказивања повреда, оболења и стања: Милица Хорњак, Урош Црнић и Новица Јефтић, инструктор Ана Пајкић.

Успешну реализацију такмичења помогле су судије из организације Црвеог крста Новог Сада: Сергеј Цицвара и Маша Мастиловић.

На Државном такмичењу екипа Црвеног крста Србије своје умеће познавања прве помоћи показале су екипе из 31 срединe из целе Србије, укључујући Косово и Метохију. Поред 255 такмичара, у организацији догађаја учествовало је још исто толико волонтера, те је сама манифестација окупила преко 600 волонтера и професионалаца Црвеног крста.

Ове године тема државног такмичења била је посвећена пружању прве помоћи на јавним манифестацијама. На такмичењу су били приказани сценарији и повреде које се најчешће дешавају на јавним манифестацијама, а идеја је била да се на овај начин истакне значај доступности прве помоћи и мотивишу млади волонтери да се усавршавају у овим вештинама, како би се у будућности ангажовали на новим задацима, наводе из Црвеног крста Новог Сада.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести