Новосадско пролеће ускоро ће улепшати Спенс

НОВИ САД: Манифестација „Новосадско пролеће”, 28. по реду, биће одржана на првом спрату СПЦ „Војводина” од 20. до 24. марта.
novosadsko prolece
Фото: Dnevnik (Slobodan Šušnjević)

Све што је потребно за пролећно уређење баште посетиоци ће, као и сваке године, имати прилику да пронађу у оквиру те традиционалне изложбе, која  ће бити отворена сваког дана од 8 до 20 часова, а у суботу до 17.

Осим тога, „Новосадско пролеће” чине и бројни стручни, образовни, културни и дечји садржаји за посетиоце свих узраста.

Свечано отварање биће уприличено у уторак, 20. марта, у 11 часова, а наступиће и Школа тамбуре „Сава Вукосављев”.

Тада ће званично бити отворене и изложба цвећа, садница и опреме за хортикултуру, изложба меда и здравствено безбедне хране, као и изложба старих и уметничких заната. Изложбе су продајног карактера, а улаз је бесплатан.

У среду, четвртак и петак од 10 часова у Еко-кутку одржаваће се еколошке и креативне радионице „Зелени жур” у којима ће учествовати предшколци из ПУ „Радосно детињство”, из вртића „Маслачак”, „Гуливер” и „Сунце”.

Након тога, од 11 часова на истом месту одржаваће се еколошке радионице „Потрага за природом” у којима ће учествовати три групе ученика новосадских основних школа, њих више од 60 из школа „Душан Радовић”, „Коста Трифковић” и „Петефи Шандор”.

У среду и петак од 17 часова у Еко-кутку ће се одржавати еколошке радионице „У каквом сте ризику?”, намењене ученицима новосадских средњих школа, а водиће их студенти Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду. На радионицама ће учествовати ученици гимназија „Лаза Костић” и „Јован Јовановић Змај”.

За млађи узраст основних школа Грнчарска радња „Минчић“ реализоваће радионицу „Бићу грнчар на један дан“. За старији узраст основних школа „НТЦентар“ припремио је радионицу „Учење је игра“.

„Новосадско пролеће” организује Покрет горана Новог Сада, уз подршку Града Новог Сада, Градске управе за привреду, Регионалног центра за животну средину и Шведске међународне агенције за развој и сарадњу.

Б. П.

EUR/RSD 117.1153
Најновије вести