Обележена годишњица погибије Олега Насова

Заменик градоначелника Новог Сада Милан Ђурић, положио је венац на спомен-плочу у знак сећања на погинулог Олега Насова, који је настрадао 1. априла 1999. године у НАТО бомбардовању приликом рушења старог Варадинског моста.
1
Фото: Grad Novi Sad

Полагању венаца присуствовали су родитељи и чланови породице настрадалог Насова.

„Прошло је 22 године од рушења Варадинског моста у тадашњој НАТО агресији на нашу земљу и страдања нашег суграђанина Олега Насова. Не треба да заборавимо да су тада наш град и држава претрпели огромна материјална разарања. Порушени су сви мостови, Рафинерија нафте и зграда Радио-телевизије Војводине. Град је у међувремену обновио три моста, a креће са изградњом четвртог моста и обилазнице око Новог Сада. Предстоји изградања петог моста који је у склопу Фрушкогорског коридора, и шестог, пешачко-бициклистичког моста. Свесни смо да су људски животи највећи и ненадокнадиви губици. Полагањем венаца Град Нови Сад традиционално одаје пошту свима онима који су изгубили животе за време НАТО бомбардовања. На тај начин чувамо сећање на њих са јасном поруком да ћемо политику помирења наставити да водимо и у будућности“,рекао је Милан Ђурић.

Он је такође додао да у наредном периоду Град намерава да заврши спомен-плочу са именима 313 Новосађана који су били жртве ратова од 1990. до 1999. године, а за чије подизање је иницијативу дала и породица Олега Насова.

 

 

EUR/RSD 117.5702
Најновије вести