Обнављају се саобраћајнице у насељу Сајлово

У Улици Јове Вучерића у насељу Сајлово у току је ревитализација саобраћајних површина.
sajlovo radovi, Grad Novi Sad
Фото: Град Нови Сад

Како кажу у ЈКП „Пут“, постојећи коловоз проширен је до ширине од шест метара, што је подразумевало израду доње носеће подлоге, стругање дела потојећег асфалта, израду новог носећег слоја асфалта и пресвлачење, односно израду завршног слоја на читавој површини која износи 2.460 метара квадратних. Уједно, уграђено је 250 тона битуменизираног носећег слоја и 316 тона асфалт бетона.

– Сведоци смо да је Нови Сад велико градилиште, при чему се води рачуна о равномерном развијању свих делова града - рекао је  члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић, приликом обиласка радова.

- Пре неколико дана завршена је Доња улица у Сајлову, а у плану су и радови за улицу број 10 у истом насељу. Инвестиција коју смо обишли вредна је око 9.000.000 динара, а њеном реализацијом допринећемо бољим условима за живот у овом делу града – истакао је Стојковић.

Он је такође нагласио да различите врсте радова у граду отежавају свакодневне активности Новосађана, али и позвао на стрпљење.

– Желим да замолим суграђане да имају разумевања јер се град мора уређивати у циљу даљег развоја и бољег функционисања комуналног система. Прошле зиме било је веома добро снабдевање топлотном енергијом, а исто тако ово лето није било примедби на водоснабдевање и притисак воде. Нови Сад расте и развија се из године у годину, а чињеница је да се издвајају значајна средства за изградњу инфраструктуре и обнављање постојеће закључио је Владимир Стојковић.

А. Б.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести