Од почетка године Град продао више парцела него у 2017.

На лицитацијама је од почетка године продато 18 парцела које су у власништву Града, док их је је на исти начин 2017. продато 14.
1
Фото: Dnevnik.rs

У Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције наводе да се градња на тим плацевима одвија у складу с важећим плановима и издатом урбанистичко-техничком документацијом, а пошто је у питању земљиште сада у приватној својини, почетак и динамика градње зависе од исходовања одговарајуће техничке документације, али и од самих власника. 

Вредност грађевинског земљишта зависи од квадратуре, атрактивности локације, као и од намене, па је логично да је за веће парцеле постигнута најбоља цена, а по подацима које смо добили из Градске управе, такви поседи углавном су предвиђени за пословне објекте. Примера ради, највише новца, 251.283.952,19 динара, Град је добио за парцелу на углу Булевара Европе и Улице Арањ Јаноша, површине 3.273 квадратна метра, и то земљиште намењено је за изградњу стамбеног, пословног или стамбено-пословног објекта. На Футошком путу, за земљиште од 1.200 квадрата, постигнута је цена од 233.450.400 динара и ту је предвиђен пословни објекат, који је планиран и на две парцеле укупне површине 4.122 квадрата, на углу Улице Јована Храниловића и Булевара Јаше Томића, а за њих је добијено 86.900.763,15 динара. Нешто нижа цена, 84 милиона динара, постигнута је за земљиште од 2.559 квадрата, намењено за изградњу станице за снабдевање горивом на Булевару Европе. Парцела површине 383 квадратна метра у Улици Корнелија Станковића продата је за 58.500.000 динара.

Град, заједно с Покрајином (Управа за капитална улагања) и ЈППутеви Србије”, учествује и у изградњи саобраћајних површина с пратећом инфраструктуром на Сентандрејском путу, од Приморске до Велебитске улице, а јавна набавка за тај посао недавно је завршена

У Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције кажу да је Одлуком о буyету за 2018. годину Град Нови Сад обезбедио део за суфинансирање седам пројеката. Предвиђена је изградња Улице проте Михалyића, као и улица Лисинског и Владимира Назора у Петроварадину, где су у току археолошка истраживања. Вредност тих радова је 114.913.337,90 динара, а у финансирању учествује и Република, односно Министарство привреде. У току је рехабилитација Сентандрејског моста, и за то је издвојено 68.426.581,93 динара, а пројекат финансирају Нови Сад и ЈП „Путеви Србије”. Осим тога, Град, заједно с Покрајином (Управа за капитална улагања) и ЈП „Путеви Србије учествује и у изградњи саобраћајних површина с пратећом инфраструктуром на Сентандрејском путу, од Приморске до Велебитске улице, а јавна набавка за тај посао недавно је завршена.

Планирана је и изградња кружне раскрснице Пута доктора Голдмана и улица Моше Пијаде и Бранислава Букурова у Сремској Каменици, а новац за то обезбеђују Градска управа грађевинско земљиште и инвестиције и Покрајинска управа за капитална улагања. Министарство трговине, туризма и телекомуникација финансира другу фазу изградње бициклистичке стазе Нови Сад – Бегеч, а Град Нови Сад даће паре за партерно уређење око зграде РТВ-а.

Ј. Вукашиновић

фото: С. Шушњевић

EUR/RSD 117.2821
Најновије вести