Од 1. септембра нови ред вожње ГСП-а

Аутобуси на градским и приградским линијама од сутра (1. септембра) крећу по зимском реду вожње, јављају из Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад”.
gsp bus01_RHA
Фото: Дневник (Р. Хаџић), илустрација

Измене у поласцима градских и приградских линија доступне су на интернет сајту предузећа (www.gspns.co.rs), а они који желе да имају ред вожње на папиру могу купити штампано издање по цени од 50 динара на свим киосцима предузећа. Осим временских измена, усклађених по потребама путника, ЈГСП је увело и нову кружну линију 51А/Б који ће од данас превозити путнике од Новог Сада ка Сајлову и Ветернику.

У наредном периоду најављена је и појачана контрола карата у аутобусима градског превозника, а како кажу, осим редовне биће уведена и ванредна контрола у њиховим возилима.

Из ЈГСП-а подсећају грађане да се вожња без карте или одбијања да је покаже контролору односно возачу третира као прекршај, стога могу бити кажњени са 6.000 динара. У том предузећу напомињу да јачим контролама желе да подсете путнике на обавезу плаћања јавног превоза јер се наплативост истог директно утиче на могућност организације квалитетног превоза.

В. Б.

 

EUR/RSD 117.5836
Најновије вести