Од сутра „Под крошњама на Штранду” македонски и румунски за децу и мађарски за младе

Манифестација “Под крошњама на Штранду”, која кроз језичке радионице за децу од пет до 12 година, промовише језике и културу мањинских заједница, биће отворена у понедељак, 27. јула у огранку Градске библиотеке на Штранду.
drvo
Фото: Printscreen

Језичке радионице ће се одржавати сваког радног дана од 19 до 20 часова, а ове године на програму су македонски и румунски језик. Од прошле године уведен је и програм интензивног курса једног мањинског језика за младе од 13 до 19 година, а ове године то ће бити курс мађарског језика.

Програм ће деци омогућити да кроз игру упознају основе језика и културе мањинских заједница и на тај начин их можда охрабрити да факултативно похађају наставу мањинских језика у основним школама. Суботом ће традиционално бити организован добро познати квиз провере знања који се одржава или на Штранду или у Фрушкој гори.

У оквиру овогодишњег програма, биће ту и представници “ЕУ Инфо Поинта”, који ће полазницима радионица пренети важне информације о Европској унији, прилагођене узрасту и концепту програма.

У складу са наредбом Градског штаба за ванредне ситуације, максималан број учесника радионица је 10, уз обавезну физичку дистанцу од најмање 1,5 метар.

Манифестација ће трајати до 8. августа, а детаљне информације доступне су на “Фејсбук” страници “Под крошњама на Штранду”.

Организатори манифестације су Градска библиотека у Новом Саду, “Херор Медиа Понт” и Центар за развој мањинских и локалних медија, под покровитељством Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне заједнице и Управе за културу Града Новог Сада.       

Б. П.

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести