ОПЕНС Шарени кампер спреман за турнеју

Тродневно осликавања ОПЕНС кампера завршено је данас на Штранду, на платоу испод Моста Слободе.
Kamper/OPENS
Фото: ОПЕНС

Млади новосадски графитери, победници „ОПЕНС“-овог конкурса, током викенда су на различитим местима у граду осликавали стране кампера, који ће наредне године обилазити државу и регион, те бити окосница бројних активности и програма „Омладинске престонице Европе Нови Сад 2019“.

- Позивамо младе да се укључе у све наше активности, и не само то, већ да они и сами буду иницијатори догађаја, програма, пројекта... које желе у свом граду - истакла је портпаролка ОПЕНС-а Ивана Милорадов. - Конкурс смо и покренули са жељом да младим графитерима у Новом Саду пружимо прилику да оставе траг на камперу, али и да цео тај чин некако поделимо са Новосађанима. Зато нам је драго што се читав град заиста одазвао акцији и пре свега дружењу током викенда.

Међу графитерима са највише гласова публике, који су учествовали у конкурсу, жири је одабрао три најбоља, а то су Филип Стефановић, Алекса Јовановић и Јован Лучић.

- Желео сам да искористим прилику да покажем шта знам – објаснио је један од победника, двадесеттрогодишњи Филип Стефановић. - Титула „Омладинске престонице Европе“ је велики рефлектор на све младе у Новом Саду и изузетно је добро што можемо у својим сферама интересовања да је искористимо. Ја бојим град на овај начин и много ми је драго што сад имам прилику да будем део нечег већег, трајнијег и нечега што је за мој град.

ОПЕНС-ов кампер већ наредне седмице биће Омладински клуб на точковима, те ће се свакодневно од 10 часова са активностима Омладинског клуба „ОПЕНС“ налазити у кампусу Новосадског универзитета.

Б. П.

EUR/RSD 117.5819
Најновије вести