Осме „Новосадске дечје БИГ зимзарије”: Дружење и учење кроз игру 

Осме „Новосадске дечје БИГ зимзарије” свечано се отварају 21. децембра у 18 часова у приземљу тржног центра „Биг”, Сентандрејски пут 11.
1
Фото: Youtube Printscreen

Први, децембарски део овогодишње манифестације, трајаће од 21. до 30. децембра, а читава манифестација до 11. јануара наредне године.  Приликом свечаног отварања биће организован базар креативних радионица на којем ће се представити сви учесници овогодишњег богатог програма.

Након тога децу очекује чак 17 дана програмског шаренила осмишљених под слоганом „Када казаљке крену унатрашке 2”: перформанси, научне и језичке радионице, филмске пројекције, уметничке, музичке и спортске радионице, током којих ће наши најмлађи ући у музејске, галеријске и остале просторе намењене њима. Кроз те програме деца ће наставити да се упознају са значајним уметничким делима, старим занатима, језицима и културама других народа. Идеја манифестације је да оспособи децу предшколског и школског узраста за креативно осмишљавање њиховог слободног времена, с акцентом на учењу кроз игру.

Организатор манифестације окупио је више од 20 институција и организација да би новосадској деци узраста од четири до 14 година током зимског распуста заједно понудили више од 120 креативно-едукативних и спортско-рекреативних програма. То је уједно и највеће издање „Новосадских дечјих зимзарија” до сада.

Манифестацију организује Дечји културни центар Нови Сад, уз подршку Градске управе за културу, Покрајинског секретаријата за образовање и тржног центра „Биг”.

Све детаљније информације о овом дешавању могу се пронаћи и на сајту Дечјег културног центра Нови Сад њњњ.дкцнс.рс.

К. М.

EUR/RSD 117.0791
Најновије вести