Откривање спортских талената

Покрајински завод за спорт и медицину спорта одржао је презентацију у Свечаној сали Гимназије „Јован Јовановић Змај” и тако покренуо сарадњу у пројекту

 психодијагностичких тестирања ученика који похађају спортска одељења Гимназије. Циљ пројекта је да се идентификује таленат из система школског спорта те да се прати њихов развој и даљи спортски напредак.

Директор Покрајинског завод за спорт др Данијел Жупић отворио је представљање којем је пристуствовало око стотину ђака, а помогли су му Лана Додер, која је представила рад Завода, као и спортски психолог Снежана Вујановић, која је урадила делимично тестирање с ученицима одбојкашицом Даницом Крстоношић и Владом Раковићем.

– Један од приоритета развоја спорта у нашој покрајини је развој дечјег, омладинског и студентског спорта – рекао је директор Завода др Данијел Жупић. – Носилац активности у остварењу тог циља је Завод за спорт и спортску медицину. Завод је представио своју делатност и указао на то да је бављење спортом и физичком активношћу једно од фундаменталних људских права које треба да буде у свим облицима доступно деци и младима. Многобројни позитивни ефекти бављења спортом огледају се у стицању и развоју моторичких способности, психо-социјалном развоју те очувању и унапређењу здравља.

М. Ристић
 

EUR/RSD 118.2366
Најновије вести