Почео трећи НС Октоберфест: Два дана провода за пивопије

НОВИ САД: Симболичним пробијањем пивског бурета вечерас је свечано отворен трећи “Новосадски октоберфест” на Новосадском сајму.
oktoberfest
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Љубитељи пива већ су око седам часова почели да пристижу, а међу званицама нашла се председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, представници Амбасаде Савезне Републике Немаче и Немачко-српске привредне коморе, те почасни грађанин Новог Сада Синиша Михајловић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић у обраћању присутнима рекао је да је пре неколико година предложен пројекат да се дух Баварске и Минхена на два дана пресели у Нови Сад.

Потврда квалитета нашег “Октоберфеста” је што из године у годину  имамо све више излагача, посебно малих нових занатских пивара и посетилаца, казао је Вучевић и додао да је задовољство сарађивати са свима који су спремни да осмисле квалитетан и бољи живот у Новом Саду.

Градоначелник је закључио да је поносан што је Нови Сад довољно велики да прихвата нове идеје, храбар да се не плаши промена, спреман да ствара нове догађаје и богат људима који имају идеје и визије.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић истакао је да ова манифестација заслужује да има пуну подршку јер је постала догађај не само од градског значаја већ и од покрајинског.

Директор “Колор прес групе” Роберт Чобан изразио је задовољство што је већ после две године “Новосадски октоберфест” ушао међу првих десет манифестација овог карактера у свету.

Он је истакао да је велико  задовољство живети у граду где од првог тренутка постоји подршка за велике идеје.

С. Ковач

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести