Паркинг сервис планира радове на Булевару ослобођења

На име капиталних субвенција из буџета Града за 2021. годину за инвестиционе активности ЈКП „Паркинг сервис” планирано је да се издвоји 16 милиона динара.
1
Фото: Dnevnik.rs

Тај износ ће се искористити за реконструкцију паркиралишта на Булевару ослобођења, деоница 11 ( од Булевара краља Петра Првог до Улице Павла Папа ).

Како се наводи у документу, након вишедеценијске експлоатације на паркиралишту постоје бројна оштећења: од ударних рупа, пукотина на асфалту до бројних набора и слично. Оштећења настају и од дрвореда који се налази на паркиралишту. Пре пар година је сређена прва деоница Булевара ослобођења, тачније део од Булевара Јаше Томића до Булевара крања Петра Првог.

Сада се планира реконструкција друге деонице и добијена је грађевинска дозвола за пројекат који обухвата реконструкцију 250 паркинг места. Пројектом је предвиђена санација и пресвлачење паркинга, односно стругање асфалта и пресвлачење новим асфалтним слојем. Постојећи ивичњаци и дрвеће се задржавају, а око дрвећа је у плану формирање ,,баштице”.

Уколико тај новац не буде покривао све трошкове приликом реконструкције, за реализацију Програма ће недостатак новца обезбедити предузеће “Паркинг сервис” из сопственог буyета.    

И. Бакмаз

EUR/RSD 117.4598
Најновије вести