Пензионери у Каћу добили нов објекат, јединствен у Србији

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је нови објекат Дома пензионера у Каћу. Том инвестицијом Градске управе за имовину и имовинско-правне послове, Удружење пензионера из Каћа је добило одличне услове за рад у једноспратном објекту са пространим и функционалним двориштем.
e
Фото: Grad Novi Sad

Поводoм отварања, у новим просторијама, каћко културно-уметничко друштво ''Свети Сава'' уприличило је пригодан програм, а присутнима су се обратили градоначелник, председник Удружења пензионера града Новог Сада Момо Чолаковић и председник Удружења пензионера Каћа Бранко Човић.

-Објекат је фантастичан и као искључиво намењен за пензионере, јединствен је у Србији. То је наша заједничка победа, јер некада се могло само маштати, а данас смо успели да реализујемо овакав пројекат. Дом ће бити заједничка кућа грађана Каћа, и сигуран сам да ће је наши пензионери чувати као што су чували и стварали нашу државу, увек водећи рачуна о општем интересу. Изградњом овог објекта желели смо да вам се захвалимо на свему што сте учинили и што сте помогли држави када је било најтеже. Уместо да приходује од продаје ове парцеле, Град је толико економски ојачао да је могао да изгради овакав објекат за пензионере. Каћ је готово у потпуности инфраструктурно опремљен, остало нам је да средимо фискултурну салу у ОШ ''Ђура Јакшић''. Пред великим смо изазовима, а сигуран сам да људи у трећем животном добу разумеју колико је тешко за нашу земљу да издржи све ове олује и колико се трудимо да сачувамо мир и стабилност - рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да је вредност изведених радова и опремања Дома више од 70 милиона динара.

Фото: Grad Novi Sad

Председник Удружења пензионера Каћа Бранко Човић захвалио се Граду на подршци и разумевању и нагласио да ће Дом бити на располагању свим Каћанима који буду желели да реализују своје програме.

-Ово је најлепши кутак у Србији који припада пензионерима и биће место великих скупова и дружења. Каћани су овај простор добили захваљујући локалној самоуправи и градоначелнику који разуме и уважава потребе пензионера. Пензионери су све то заслужили својим радом, а пружају пуну подршку државном руководству. Наша је обавеза и одговорност да овај простор сачувамо и да ту реализујемо програме за старије људе – истакао је председник Удружења пензионера града Новог Сада Момо Чолаковић.

Дом се налази у Улици Стефана Немање бб, површине је око 550 м2, а чине га велика вишенаменска сала, радионице и канцеларије са пратећим садржајима. Околни простор је поплочан, уређен и озелењен, док је у дворишту постављена надстрешница са гарнитуром за седење и фонтаном.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести