Песме инспирисане поезијом Душка Трифуновића на Фестивалу

Удружење грађана „СК–АРТ” расписало је песнички конкурс у склопу Међународног фестивала поезије „Сремскокарловачки песнички бродови 2020”, с роком за слање радова до 30. јуна.
1

Како стоји у конкурсној документацији, због ситуације настале услед пандемије коронавируса, термин одржавања фестивала биће објављен накнадно и благовремено.

Конкурсом су, као и претходних година, предвиђене две теме и категорије – „Карловци се низ Дунав у 2021. уливају” и „Пробуди се, нешто се дешава”. У оквиру друге, кандидати треба да пошаљу песме инспирисане поезијом Душка Трифуновића.         

Право да учествују имају песници из целог света. Они треба да пошаљу по једну песму и могу конкуристи у обе категорије. Песме треба да буду на српском језику, при чему оба писма долазе у обзир, хрватском, хрватско-српском или српско-хрватском и на БХС језику региона. Они који говоре језицима некадашње Југославије и језицима мањина с ових простора, песму шаљу на матерњем језику.

Конкурсна комисија неће разматрати радове који немају слова с квачицама – ч, ћ, ж, ш, ђ – ако су писани латиничним писмом, или њ и љ, ако су писани ћирилицом.

Песме морају бити ауторске, а за оригиналност и садржај, као и штампарске грешке, удружење „СК-АРТ” не сноси одговорност. Трошкове доласка и одласка, те боравка у Сремским Карловцима за време фестивалу сносе песници.

Конкурсна комисија ће прогласити три победничке песме у обе категорије, које ће бити и награђене. Све песме морају, осим имена песника, имати и адресу аутора, град и државу у којој живи, као и контакт-телефон с електронском адресом. Песме се шаљу у „Њорду 2003–2007”, у фонту „Тимес Нењ Роман”, величина фонта 12 и искључиво у електронској форми.

За евентуална питања доступна је имејл-адреса: pesnickibrodovi­gmail.com

Фото: Ђ. Радивојевић

EUR/RSD 117.5725
Најновије вести