Петоро најбољих на билбордима

Од прошле седмице фотографије најбољих карловачких ђака налазе се на билбордима уз државни пут у Сремским Карловцима у оквиру пројекта „Учим + Знам = Вредим“

Удружења за промоцију друштвене одгворности. Четири ученице Карловачке гимназије и један ђак тамошње Основне школе „23. октобар“, захваљујући успесима на републичким такмичењима током школске 2015/2016. године, завредели су да се промовишу на тај начин. То су гимназијалке које су на републичким такмичењима освојиле прва места – Леа Хрубења из енглеског језика, Марина Павлик из немачког и Николина Јоргин из шпанског, док је Ивана Динић заузела прво место на такмичењу „Кинески мост” из познавања кинеског језика. Стефан Божић из ОШ „23. октобар” нашао се у друштву најбољих освојивши прво место на републичком тамичењу из хемије.

То је друга година како се на тај начин промовишу успешни ђаци, па је на 20 рекламних паноа у Новом Саду око 120 ученика из новосадских основних и средњих школа. Идеју су подржале и општине Сремски Карловци и Србобран, тако да рекламне паное од ове године и у тим местима красе фотографије најбољих ђака.

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленковић је поводом учешћа Карловаца у том пројекту рекао јуче да је част добити прилику да се на тај начин промовише нешто што представља будућност, не само Сремских Карловаца него и покрајине и државе.

– Ако не радимо на промоцији младости, интелигенције, знања и успеха, мислим да имамо озбиљан проблем и сматрам да је ово можда последњи тренутак да почнемо да бринемо о тим младим људима и промовишемо их – казао је Миленковић. – Они ће чинити окосницу нашег друштва у будућности. Радујем се и честитам им на изванредним успесима и мислим да је то мали део који ми као локална самоуправа, захваљујући Удружењу за промоцију друштевне одговорности и Покрајинској влади, можемо да урадимо за њих. Сигуран сам у то да ће тај обим подршке младима убудуће бити још већи.

Александар Савановић из Удружења за промоцију друштвене одговорности је рекао јуче у Сремским Карловцима да је изузетно задовољан што се тај пројекат шири и што је препознат од Покрајине и локалних самоуправа у којима се реализује.

– Захвални смо школама које су се одазвале и општинама које су уступиле билборде за промоцију правих вредности јер, то је пројекат који се тиче локалне заједнице и најбољих из те средине – истакао је Савановић.

Гимназијалке чије фотографије су се нашле на карловачким билбордима Леа Хрубења и Ивана Динић позитивно оцењују пројекат и сматрају га додатном вредношћу својих успеха. Напомињу да би истицање најбољих ђака на тај начин требало да буде подстицај и давање примера другима да буду упорни у томе што раде.

З. Милосављевић

 

EUR/RSD 117.2933
Најновије вести