Пицерија Либеро дoнира пице медицинарима и онима на првој линији борбе

Пицерија „Либеро” показала је солидарност у време пандемије коронавируса и одлучила да донира пице најпре медицинарима у ковид-центру у Новом Саду, а онда и свим суграђанима који раде на првој линији борбе против те пошасти. До сада су поделили између 300 и 400 пица свим тим херојима. Власник пицерије Младен Бајић објашњава да свој мали допринос дају захваљујући хуманитарно-еколошкој организацији „Чепом до осмеха”, уз коју су од првог дана рада и уз коју врло радо учествују у свим њиховим иницијативама.
r
Фото: pixabay.com

– Како је кренула пандемија, одлучили смо да правимо и донирамо пице нашим медицинарима, али најпре онима из ковид-центра на Клиници за инфективне болести – прича Бајић. – У почетку, они, по правилу, нису смели да приме храну, али су нас накнадно звали и рекли да можемо да им шаљемо. Тада сам им рекао да увек могу да позову наш локал и да ће сви с те клинике добити бесплатну пицу од нас. Не само пице него, ако треба нешто да им донесемо, можемо и то пошто имамо дозволе за кретање. Стојимо им на услузи увек.

Пицу од првог дана рада у новосадској пицерији „Либеро” сваког дана могу бесплатно да добију и све труднице. Откако је уведено ванредно стање, пице су носили на више адреса. Донирали су их и носили на Неурохиругију, у Ургентни центар, али и у „Градску чистоћу”, Војску Србије, полицију, а у плану им је да посете и запослене у „Циклонизацији”, „Градском зеленилу” и другим предузећима и институцијама, које, како каже власник пицерије, доприносе да град функционише нормално у овом тренутку.

Младен додаје да то не раде јер је неко од њих гладан, већ због тога што непрестано раде – на овај начин желе да им покажу да неко мисли на њих и да им се захвале за то што чине за све нас.

– Трудимо се да то буду оне службе у граду које су на „првој линији фронта” против коронавируса и да им бар однесемо доручак, ручак или вечеру, а, наравно, ко год нам предложи да треба да одемо и однесемо оброке некој породици која је угрожена или нема услова за било шта, гледаћемо да помогнемо и њима – истиче Младен Бајић. – Ми имамо свој посао који је примаран, нисмо отпуштали запослене, па гледамо да максимално све испоштујемо. Стога кад имамо простора, ускочимо и помогнемо другима колико можемо.    

В. Бијелић

Alajdin
05.05.2020 • 13:34
Bravo!!!!!Pozdrav iz podbara,
EUR/RSD 117.3375
Најновије вести