Пива, кобасице, переце и добра музика

Први „Новосадски Октоберфест” одржаће се последњег викенда у октобру, 28. и 29, у „Мастер-центру” Новосадског сајма. Како су најавили организатори

 „Колор прес група”, догађај ће проћи у знаку пива, кобасица, переца и много добре музике. Улазнице се продају по 200 динара, а могу се купити на порталу и продајним местима „Гигс тикса”, док се детаљи о резервацији столова и програму могу наћи на линку www.color.rs/oktoberfest2016.

Од 21. октобра испред Градске куће на Тргу слободе грађани ће имати прилику да посете и инфо-штанд „Новосадског Октоберфеста” и да дегустирају пива, кобасице и переце. У пратећем програму те манифестације планирана је и велика изложба о историјату пиварства у Војводини, а осим пива „Хајнекена”, „Карлсберга” и Апатинске пиваре, посетиоци „Новосадског Октоберфеста” моћи ће да окусе и занатска пива. Баш као што традиција налаже у немачкој верзији „Октоберфеста”, они који желе да буду конобари на таквој манифестацији, морају да испуне одређене услове. Стога ће почетком октобра у Београду и Новом Саду бити одржан кастинг за конобарице и конобаре.

Када је реч о музичком делу програма, на манифестацији ће наступити Звонко Богдан, „Ортходокс Келтс”, „Гифт”, „Ничим изазван”, Тхе Фрајле, „Јурасик рок”, „Штикле и виклери”, као и велики број домаћих и страних ди-yејева.

„Новосадски Октоберфест” одржава се под покровитељством Града Новог Сада и Немачко-српске привредне коморе, стога ће ту манифестацију свечано отворити градоначелник Милош Вучевић и амбасадор Немачке Аксел Дитман.

Л. Р.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести