Почела Дечија недеља

НОВИ САД: Члан Градског већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци Тихомир Николић присуствовао је отварању манифестације „Дечија недеља“, која ће се ове године одвијати под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“.
d
Фото: novisad.rs

Разноврстан програм „Дечије недеље“, која се традиоционално одржава у Новом Саду, трајаће до недеље, 13. октобра.

Град Нови Сад је и ове године издвојио средства за ову манифестацију, како би деци, њиховим, родитељима и васпитачима омогућио бројне бесплатне садржаје и активности. Заједнички циљ свих нас и друштва у целини је побољшање положаја деце, и унапређење квалитета њиховог живота. Деци свакодневно треба да обезбедимо услове да слободно изражавају креативне способности и таленте кроз игру и дружење, рекао је Тихомир Николић и пожелео деци да током манифестације стекну нова пријатељства и нова знања.

У име организатора, Удружења „Живот као инспирација“, Љиљана Маширевић је истакла да су дечија права овогодишња тема, а посебан значај је посвећен праву на игру.

С тим у вези припремили смо више од 50 различитик програма забавног и едукативног карактера који се одвијају и у Ветернику, Футогу и Руменки, рекла је Маширевић.

Фото: novisad.rs

Приликом свечаног отварања манифестације многобројни гости, деца из вртића и ученици новосадских основних школа уживали су у забавно-музичком програму који су извели  чланови хора „До ре ми“ и позоришта „Театрило“.

Бројне музичке радионице и такмичења, бесплатне школе спорта, берза књига су организоване током трајања манифестације, а програм је доступан на сајту Града www.novisad.rs

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести