Дечија недеља почиње данас и препуна је активности

БЕЧЕЈ: Традиционално обележавање Дечије недеље у бечејској општини почиње данас у 9 сати обраћањем јавности у Градској кући, после чега ће предшколци свих дечијих вртића и првачићи основних школа преплавити централни градски трг и цртањем на бехатон плочама најавити бројне активности до петка.
д
Фото: Dnevnik.rs

Тада ће се, опет на тргу, деца и млади окупити на завршној манифестацији и приредити прави хепенинг препун бројних дешавања.

- Мото овогодишње Дечије недеље, која обележава три деценије Конвенције о правима детета, је „Право да свако - дете ужива лако“. У мноштву дешавања издваја се трибина „Остварење права деце у општини Бечеј“, која ће се одржати у четвртак, 10. октобра, од 18 сати у свечаној сали Градске куће уз учешће представика свих установа и организација из ове области. У сарадњи са порталом Мој Бечеј снимићемо едукативну репортажу о правима детета, а уприличили смо и ликовни конкурс за најмлађе „Деца имају право да...“, сви се радо одазивају хуманитарној акцији „Деца – деци“ и до 10. октобра доносе у Центар за децу и младе гардеробу, играчке, обућу и школски прибор, осми пут се бира „Нај, нај Дечија недеља“, обавиће се 12. уручење ленте „Грађанин по мери деце“ -. сазнали смо од координаторки овогодишње Дечије недеље у бечејској општини Татјане Митић и Дуње Шормаз.

Завршни хепенинг на тргу је, нема сумње, дешавање по мери деце, јер за свакога има по нешто, од 14 до 17 сати. За децу из насељених места обезбеђен је аутобуски превоз. У случају лоших временских прилика, уместо на централном градском тргу све ће се одржати у оближњој спортској дворани крај Тисе.

В. Јанков

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести