Почела изградња магистралног вода Сајлово-Ветерник

НОВИ САД: Члан Градског већа за комуналне послове Владимир Стојковић и начелник Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић обишли су Сајлово где су почели  радови на изградњи магистралног вода Сајлово – Ветерник.
s
Фото: novisad.rs

Тим пројектом Град Нови Сад наставља са комуналним опремањем Сајлова водоводном мрежом, које је започето 2013. године изградњом секундарне водоводне мреже у Улици Руменачки пут, у Новом Саду, а затим и у 14 улица насеља Сајлово где су радови недавно завршени. Захваљујући овим пројектима, 500 домаћинстава у овом насељу стекло је могућност да се прикључи на водоводну мрежу.

Данас су почели радови на изградњи магистралног цевовода дужине 5960 метара којим би насеље Ветерник било повезано са доводником за Руменку, на углу улица Руменачки пут и Доње Сајлово. Ради се о изузетно значајаном пројекту, инвестицији вредности 84 милиона динара којом се побољшава квалитет водоснабдевања насеља Сајлово и Ветерник, изјавио је Владимир Стојковић.

У плану је и друга фаза на изградњи секундарне водоводне мреже унутар насеља, за коју је део средстава већ обезбеђен, а у току је поступак исходовања одобрења за извођење радова. Укупно, у инфраструктуру те водоводне мреже биће инвестирано близу 299 милиона динара.

Члан Градског већа Владимир Стојковић подсетио је на то да се, у претходном периоду радило и на изградњи јавног осветљења, затим на уређењу саобраћајних површина и изградњи комплетне канализационе мреже у Сајлову.

Фото: novisad.rs

Од 2013. године, реализовали смо инвестиције у вредности од 417 милиона динара, а нешто више од 99 милиона динара уложили смо у одржавање улица и путева. Планира се асфалтирање још 25 улица. Уређењем саобраћајница и изградњом водоводне мреже, Сајлово ће бити комплетно инфраструктурно опремљено, чиме ће се још једном потврдити да Град Нови Сад улаже значајна средства у циљу успостављања једнаких комуналних стандарда у свим деловима градске територије, истакао је Стојковић.

Фото: novisad.rs

Градски челници посетили су сервис „Arco“ чији се власник Јасмин Бркић успешно бави одржавањем камиона, као и новоизграђену Месну заједницу „Сајлово“ у оквиру које ће се налазити и одељење Градске библиотеке, Поште и амбуланта. Ускоро почињу и радови на партерном уређењу око објекта Месне заједнице. Простор ће бити оплемењен зеленилом и цвећем, уз постављање урбаног мобилијара, а непосредно уз објекат биће формиран мали плато за окупљање грађана.

EUR/RSD 117.1709
Најновије вести